Hvide asparges med mousseline
SPONSORERET indhold

Hvide asparges med mousseline

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jesper Glyrskov
14. maj. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(4 personer)

Ingredienser

500 g hvide asparges
Kørvelmousseline:
4 pasteuriserede æggeblommer
2 spsk vand
2 spsk citronsaft
150 g smeltet, afkølet smør
1/2 dl kogevand fra aspargesene
1 dl piskefløde
2 spsk hakket kørvel
salt og peber
Desuden:
200 g kogte, pillede fjordrejer

  1. Skær den træede ende af aspargesene. Skræl dem fra hoved mod fod, og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 min. Afdryp aspargesene, og hold dem varme under et rent klæde. Gem lidt af kogelagen til saucen.
  2. Pisk æggeblommerne med vand og citronsaft i en glasskål, der kan tåle varme. Stil skålen i en gryde med kogende vand. Pisk hele tiden, mens der tilsættes smeltet smør lidt ad gangen. Rør til sidst kogelagen i. Pisk fløden til skum, og vend den i saucen sammen med kørvel. Smag til med salt og peber.
  3. Server aspargesene med rejer og kørvelmousseline.