Opskrift på hvidkål på to forskellige måder
SPONSORERET indhold

Hvidkål på to forskellige måder

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Det kan være besværligt at snitte hvidkål. Lav derfor en stor portion og udnyt den på flere måder.

Af: Majbritt Louring Engell Foto: Mikkel Adsbøl
14. mar. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
2

Ingredienser

Dag 1:
1 hvidkål (du skal blende ca. 400-450 g)
1 pose babyspinat, ca. 250 g (en stor i pose)
1 rødløg
½ bakke lucernespirer (ca. 35 g)
saften og skallen fra en citron (øko)
1 lille glas kapers
3 spsk rapsolie med citron
salt og peber
1/2 tsk gurkemeje
100 g feta, 16%
20 g cashewnødder
2 spsk tamarind soja

Dag 2:

½ portion snittet hvidkål og spinat
1 flaske Milda 15% (250 ml)
100 g hytteost
lidt salt og peber
1/2 tsk. stødt muskat.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    300 Kcal

Dag 1: Skøn hvidkålssalat med æble, feta og sojaristede cashewnødder

Snit hvidkålen i en foodprocessor. Hak spinaten med i foodprocessoren eller i hånden.Tag halvdelen af portionen fra og opbevar det på på køl til dagen efter. Hak rødløget fint. Bland snittet hvidkål, spinat, med lucerne spirer, citronsaft og revet citronskal, kapers, olie, salt, og peber samt gurkemeje. Smuldr fetaen ud over salaten og bland den med salaten. Rist cashewnødderne på en tør pande ca. 2-3 min. Tilsæt soja og lad dem riste lidt mere, mens du rører i dem. Lad dem køle lidt af, før du drysser dem over salaten.

300 kcal pr portion

Tip: Et hvidkål kan bruges på rigtig mange måder. Når du køber et, har du typisk mad til mange dage. Det er billig og meget sund mad.

Dag 2: Stuvet hvidkålsspinat

Kom snittet hvidkål og spinat i en gryde. Hæld fløden over og læg låg på gryden. Bring langsomt blandingen i kog ved svag varme. Rør løbende i gryden. Når det småkoger tilsættes hytteost, lidt salt og peber samt stødt muskat. Lad det simre under låg ca. 5-6 min.

250 kcal pr portion

Tip: Mange er bange for at bruge fløde i deres madlavning, men den her går både til dig, der prøver at smide de overflødige kilo og dig, der holder vægten.

Se flere opskrifter her. 

Nøgleord i denne opskrift: hvidkål, spinat, fløde, hytteost, cashewnødder