SPONSORERET indhold
Hyggelige påskesmåkager
Børn elsker at hygge, så ta’ dem med i køkkenet op til påske. Det behøver jo ikke kun være til jul, at man bager småkager og pynter dem.
(ca. 25 store småkager, afhængig af størrelsen)
Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1 time
Bagetid: 8-10 min.
Dejen er fryse-egnet
Kagerne opbevares i en kagedåse eller lufttæt beholder
200 g smør (koldt i små stykker)
300 g hvedemel
100 g flormelis
1 tsk stødt kardemomme
1 stang vanilje
1 tsk citronskal (fintrevet)
1 stort æg
Evt. en lille smule koldt vand
Pynt:
50 g flormelis
1-2 tsk æggehvide eller vand
evt. sukkerkugler, kagekrymmel og små søde påskeæg
- Smuldr smør og mel – evt. i en foodprocessor. Tilsæt flormelis, kardemomme, vaniljekorn og citronskal. Tryk dejen sammen med æg og evt. lidt koldt vand. Tryk den lidt flad og læg den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
- Del evt. dejen i 2-3 portioner og tag en portion ud ad gangen, så dejen ikke bliver for varm. Rul dejen ud, ca. 2 mm tyk. Stik den ud i enkle figurer, f.eks. som påskeæg eller påskekyllinger. Lav evt. skabeloner af papir efter figurerne her på siden og skær rundt om dem med en lille kniv.
- Læg kagerne på bagepapir på en bageplade. Sæt pladen i midten af en 200 grader varm ovn og bag kagerne ca. 8 min., til de er let lysebrune i kanten. Lad dem køle af på en bagerist.
- Pynt:
Rør flormelis med
æggehvide eller vand. Rør det til en tyktflydende masse. Smør glasuren på småkagerne med en ske eller hæld den i en sprøjtepose med
et lille hul i spidsen
og tegn mønstre med den. Som sprøjtepose
kan bruges en plasticpose, hvor der er klippet et lille
hul i det ene hjørne.
Pynt med kugler,
krymmel eller påskeæg,
inden glasuren stivner.
SKABELON TIL PÅSKESMÅKAGER - KLIK HER