Indbagt brieost
SPONSORERET indhold

Indbagt brieost

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lav en lækker indbagt brie til dit ostebord.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
20. dec. 2013 | Opskrift | Hendes Verden
(6 pers.)

Ingredienser

Dej:
50 g smør
100 g hvedemel
¼ tsk. salt
1 æggeblomme
Desuden:
200 g kold fast brieost
1 æggehvide til pensling
Tilbehør:
solbærsyltetøj

Sværhedsgrad: Middel. Tidsforbrug: 1 time, heraf arbejdstid: 35 min.

  1. Smuldr smørret i mel og salt. Saml dejen med æggeblommen. Lad dejen hvile tildækket og koldt i ca. ½ time.
  2. Del dejen i 2, og rul hver del ud til en rund plade (ca. 15 cm i diameter). Læg osten midt på den ene dejplade, og pensl dejen uden om med sammenpisket æggehvide. Læg den anden dejplade ned over osten, og pres pladernes kanter godt sammen. Tryk kanten sammen med en gaffel. Læg den indpakkede ost på bagepapir i en pæn tærteform.
  3. Pensl med æggehvide.
  4. Bag osten ca. 25 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe.
  5. Server osten varm med solbærsyltetøj til.