Indiske frikadeller
SPONSORERET indhold

Indiske frikadeller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Prøv et indisk alternativ til klassiske frikadeller i form af disse indiske frikadeller.

23. jun. 2011 | Opskrift | Hjemmet

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 20 min.
500 g hakket kylling (eller lam eller okse)
1 æg
1 løg
2 fed hvidløg
10 g ingefær (skrællet)
1-2 grønne chilier
1 spsk garam masala (indisk krydderiblanding)
salt og peber
olie (til stegning)
Sovs:
1 løg (finthakket)
1-2 fed hvidløg (finthakkede)
10 g ingefær (finthakket)
1 spsk olie
1 tsk garam masala
1 dåse hakkede tomater
2 dl vand
Tilbehør:
ris eller naanbrød, yoghurt og frisk koriander

  1. Rør kødet med 1 tsk salt og rør ægget i. Hak løg, hvidløg, ingefær og chili i en foodprocessor og ælt det i kødet sammen med krydderierne.
  2. Sautér løg, hvidløg og ingefær blanke i en sauterpande med olie. Tilsæt garam masala og steg 1 min. Tilsæt tomater og vand og kog sovsen igennem.
  3. Form farsen til runde frikadeller og brun dem hurtigt på en varm pande med olie. Læg frikadellerne i sovsen og lad dem simre, til de er gennemvarme (ca. 10 min.). Servér med ris eller naan, yoghurt og frisk koriander.