Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 3 min.
Frysetid: 3 timer
Fryse-egnet
50 g sukker
½ dl vand
1 spsk pulver-espressokaffe
12-16 ladyfingers, ca.
150 g (sprøde italienske kager)
1 l vaniljeis
2 spsk kakao
50 g mørk chokolade eller chokoladespåner
1. Kog sukker og vand til en lage. Tag gryden af varmen, rør espressopulver i og lad det afkøle. Tag isen ud af fryseren og lad den blive blød.
2. Dyp ladyfingers én ad gangen i kaffelagen og læg dem i bunden af en firkantet form (1½ liter). Bred halvdelen af isen over kagerne og sigt et tyndt lag kakao over.
3. Dyp de resterende kager i kaffelagen og læg dem ovenpå. Bred resten af isen over kagerne og pynt med høvlet chokolade eller chokoladespåner. Dækformen med film og sæt den i fryseren min. 3 timer.
4. Servér direkte fra formen – eller dyp den i varmt vand og vend desserten ud, så den kan anrettes på et fad.