Opskrift på pistacieis
SPONSORERET indhold

Isdessert: Pistacieis

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Cecilie Svensson Foto: Line Thit Klein
24. jun. 2011 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

0,7 liter/4 personer
1,5 dl usaltede pistacienødder
1,5 dl sukker
2 dl sødmælk
1,5 dl piskefløde
1 tsk mandelessens
4 pasteuriserede æggeblommer

Sesamcrunch
100 g sukker
75 g sesamfrø
knivspids salt.

Sådan laver du isdesserten

BLEND NØDDERNE med halvdelen af sukkeret så fint som muligt, og pisk den anden halvdel af sukkeret med æggeblommerne tilsat mandelessens. Varm mælken med nødde-sukkerblandingen op til lidt under kogepunktet, og hæld forsigtigt over æggeblommeblandingen under piskning. Hæld tilbage i en tykbundet gryde og varm op, indtil cremen begynder at tykne og kan dække bagsiden af en ske uden at løbe. Tag gryden af varmen og lad cremen blive kold. Tilsæt piskefløden, og frys iscremen i en ismaskine eller i fryseren. Bruger du fryser, skal du røre i isen engang i timen for at få den helt rigtige cremede konsistens (i hvert fald i starten – efter 3-4 timer er isen for fast til omrøring).

Sesamcrunch
VARM SUKKERET op til over middelvarme i en tykbundet gryde. Når siderne begynder at smelte, tilsættes sesamfrøene. Lad sukkeret smelte uden at røre for meget. Bred den smeltede sesammasse ud på et olieret stykke bagepapir, og lad krokanten køle helt ned, før du brækker den i tilfældige stykker.