Islagkage
SPONSORERET indhold

Islagkage for voksne

Iskolde lækkerier er et must til de varme sommeraftener. Vi har fundet opskriften på en lækker islagkage for voksne, du kan lave i weekenden.

Foto: Columbus Leth
26. jun. 2015 | Opskrift | BoligLiv


Islagkage for voksne


Islagkagen med chokoladeis og rom-rosin-is er mest for voksne. Kagen er imponerende smuk og rækker til rigtig mange. Den skal påbegyndes, dagen før den skal serveres.

Tid: ca. 40 min. plus tid til frysning
(Ca. 16 pers.)

Basis iscreme
3 pasteuriserede hele æg
4 pasteuriserede æggeblommer
1 tsk. vaniljesukker
220 g sukker

Chokoladeis
200 g mørk chokolade, f.eks. med mint
3 dl piskefløde

Rom-rosin-is
100 g rosiner
1 dl mørk rom
3 dl piskefløde

Lagkage
3 lagkagebunde
1 dl mørk rom
150 g makroner
ca. 2 dl stærk kaffe
2 spsk. brun farin

Pynt
1½ dl piskefløde
mørk chokolade

Sådan gør du:
1. Start med iscremen. Kom æg, æggeblommer, vanilje og sukker i en skål. Kom skålen over en gryde med vandbad, og pisk med en elpisker i 6-8 min., indtil det tykner. Tag skålen af varmen, og lad den afkøle på køkkenbordet.
2. Hak chokolade, og smelt den i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved svag varme.
3. Pisk fløden til chokoladeisen til en tyk skum, og fold forsigtigt med halvdelen af iscremen – resten gemmes til rom-rosin-isen – sammen med den smeltede chokolade. Sæt chokoladeiscremen til side.
4. Kom rosiner og rom i en gryde, og kog i ca. 2 min., til rommen er kogt ind. Afkøl rosinerne. 5. Læg en lagkagebund på et kagefad. Læg en ring fra en springform ca. 9-10 cm høj omkring lagkagebunden. Dryp rommen på lagkagebunden.
6. Fordel chokoladeiscremen på bunden. Dæk med knuste makroner, og læg en lagekagebund over.
7. Rør kaffe med brun farin, og dryp halvdelen over lagkagebunden.
8. Pisk fløden til rom-rosin-isen til en tyk skum, og fold forsigtigt med resten af iscremen og de romkogte rosiner.
9. Fordel rom-rosin-isen over lagkagebunden. Dryp den sidste lagkagebund med resten af kaffen. Læg bunden over kagen, og dæk til med stanniol. Stil formen i fryseren til næste dag.
10. Tag islagkagen ud af fryseren ca. 30 min. før servering. Pisk fløden til let skum. Dekorer kagen med flødeskum, og pynt med spåner af mørk chokolade. Server straks.



► SE OGSÅ: Lime sorbet
► SE OGSÅ: Islagkage med karamel og nøddeknas
► SE OGSÅ: Ugens lækkeri: Irish coffee islagkage