Ingredienser
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 2 timer
Frysetid: 6 timer
Fryse-egnet
(1 kage til 8-10 personer)
Marengsbunde:
6 store æggehvider, 2 dl
1/4 tsk citronsaft eller eddike
1 knsp salt
200 g sukker
1 /2 tsk vaniljesukker
Rabarberfyld:
1 stort bdt rabarber, 500 g
100 + 50 g sukker
½ dl vand
2 + 2 spsk citronsaft
6 æggeblommer
1 /4 l piskefløde
1/2 tsk vaniljesukker
Pynt: jordbær og evt. citronmelisse
- Tænd ovnen på 125 grader.
- Tegn 3 cirkler på 3 stykker bagepapir på bageplader – brug en springform på ca. 20-22 cm som skabelon.
- Pisk æggehviderne skummende. Tilsæt citronsaft og salt og pisk hviderne stive. Pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en glat og blank marengs.
- Pisk vaniljesukker i og fordel dejen i de 3 cirkler. Smør dem jævne med en palet, træk evt. lidt mønster med en gaffel og sæt pladerne i ovnen ca. 2 timer. Sluk ovnen, sæt lågen på klem og lad bundene tørre et par timer.
- Vask rabarberne og skær dem i små stykker. Vend dem sammen med 100 g sukker, vand og 2 spsk citronsaft og giv dem et opkog under låg. Tag låget af og lad rabarberne koge møre – ca. 15 min. Rør af og til.
- Pisk æggeblommer, 2 spsk citronsaft og 50 g sukker sammen i en gryde og pisk over svag varme (eller vandbad), til det tykner – det må IKKE koge. Hæld cremen over i en skål og lad den afkøle.
- Hæld kompotten over i en skål og lad den blive helt kold.
- Pisk fløde og vanilje til skum. Vend æggeblommecremen i rabarberkompotten og vend flødeskummet i.
- Læg en marengsbund i en springform (skær den evt. lidt til) og fordel halvdelen af rabarbercremen på bunden. Fortsæt med marengs og creme og sæt kagen i fryseren min. 6 timer – og gerne natten over. Tag kagen ud af fryseren 20-30 min. før servering og anret den på et fad.
- Pynt med friske jordbær og evt. citronmelisse.