Islagkage med hvid chokolade og citron
SPONSORERET indhold

Islagkage med hvid chokolade og citron

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Forkæl en særlig person med denne smukke, syrligsøde islagkage. Under de friske ribs gemmer sig cremet, hvid chokolade-citron-is og sprød mandelbund. Om den skal på bordet valentinsdag eller hvilken som helst anden dag, er op til dig.

Af: Maja Ambeck Vase Foto: Maja Ambeck Vase
14. feb. 2015 | Opskrift | ALT for damerne
6

Ingredienser

Mandelbund:
1 æg
60 g sukker
60 g mandelmel

Hvid chokoladeis med citron:
200 g hvid chokolade
½ dl fløde
50 g sukker
3 ½ dl minimælk
½ citron, saften heraf

Pynt:
hvide chokoladespåner
friske ribs
frysetørrede ribs

Sådan laver du islagkage:

Mandelbund:
Pisk æg og sukker godt sammen i en skål, og vend mandelmel i. Fordel dejen i en form (ca. 16 x 16 cm), og bag den ved 175 grader i 15-18 minutter. Lad bunden køle af, og sæt den i fryseren. 

Hvid chokoladeis med citron:
Kom chokolade og fløde i en lille gryde, og varm det langsomt op under omrøring. Når chokoladen er smeltet, så tag gryden af varmen, og rør sukker i. Tilsæt mælk, og smag til med citronsaft. Stavblend massen. Køl massen ned, og kør den på ismaskine, eller sæt den i fryseren, og rør jævnligt i massen. Fordel den færdige is oven på mandelbunden, og sæt den i fryseren natten over.

Skær aflange stykker af kagen, pynt dem med chokoladespåner, friske og frysetørrede ribs, og server straks.

PRØV OGSÅ: Chokoladetærte med peanuts

PRØV OGSÅ: Saftige gulerodsmuffins

PRØV OGSÅ: Mørk chokolademousse med blodappelsin