Ingredienser
Arbejdstid: ca. 1 time (der skal røres meget ofte, mens risottoen koger)
Stege-/kogetid: ca. 50 min.
1 løg
25 g smør (eller 2-3 spsk. olivenolie)
2 dl tør hvidvin (kan erstattes af 1½ dl vand og 2-3 spsk. hvidvinseddike)
ca. 7 dl kogende hønse- eller kalvebouillon (eller vand)
250 g risottoris
1 bundt grønne asparges
1 bundt tynde gulerødder (evt. snackgulerødder)
100 g bælgede fine grønne ærter (evt. optøede)
ca. 100 g parmesanost (eller anden fast, lagret ost)
salt og friskkværnet peber
- Hak løget fint, og steg det klart i smør eller olivenolie i en tykbundet gryde. Tilsæt risene, og lad dem opsuge smørret.
- Tilsæt derefter vin (eller en blanding af vand og eddike), og spæd op med kogende bouillon eller vand. Lad det hele småkoge ca. 30 min. under låg.
- Rør jævnligt over hele grydens bund, og tilsæt ekstra vand, hvis risottoen er meget tør og begynder at sidde fast i grydens bund.
- Knæk den nederste, seje ende af aspargeserne. Skrub gulerødderne. Skær gulerødder og asparges ud i mindre stykker, put dem i risottoen, og kog videre ca. 10 min. under omrøring.
- Bland ærter og revet ost i risottoen til sidst. Smag til med salt og peber.