SPONSORERET indhold
Italienske karnevalskager
”Frappe” hedder disse kager i Umbrien, og kommer man over grænsen til Toscana, hedder de ”Cenci”, som betyder laser eller pjalter. De ”koges” gerne ved karnevalstide og minder om vores danske klejner.
(ca. 30 stk.)
Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid, dej: 15 min.
Kogetid: 2-3 min.
Opbevares i dåse
Ingredienser:
150 g hvedemel
4 spsk sukker
revet skal af 1 citron (usprøjtet)
1 tsk vaniljesukker
30 g smør
2 æg (str. M)
2 spsk Vin Santo eller anden sød hedvin
olie eller ukrydret svinefedt til fritering
Pynt:
farvet glasur eller flormelisdrys
- Bland mel og sukker og tilsæt reven citronskal og vanilje. Smelt smørret og kom det i melblandingen med de sammenpiskede æg. Tilsæt Vin Santo og ælt dejen sammen.
- Lad dejen hvile et kvarter, før den udrulles til en meget tynd plade. Brug en klejnespore og skær striber på langs og tværs – det skal ikke være så nøjagtigt, som når man laver klejner. Kagerne skal være ca. 10 cm lange og 2-3 cm brede, men de kan også have andre faconer.
- Skær huller eller ridser i nogle af kagerne og vend en snip igennem som på en klejne. Kog dem i varm olie få minutter, eller til de er lysebrune. Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
- Rør flormelis og vand sammen til glasur og tilsæt frugtfarve. Pynt kagerne med glasuren eller drys dem med sigtet flormelis.