Janssons fristelse
SPONSORERET indhold

Janssons fristelse

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
06. jun. 2013 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 45 min.
Ikke fryse-egnet
200 g (ca. 1½ glas) ansjosfileter (drænet vægt)
1 kg kartofler
3 løg
lidt salt (ansjoserne salter meget)
friskkværnet peber
½ l piskefløde
evt. 2-3 spsk smør (smeltet)
eller 50 g fast ost (revet)
Tilbehør:
evt. godt brød

  1. Skær ansjoserne i små stykker. Skræl kartoflerne og skær dem ud i stave som små pommes frites.
  2. Pil løgene og skær dem i tynde skiver fra top til rod.
  3. Bland ansjoser med kartofler og løg, og krydr med lidt salt og peber. Kom det hele i et ovnfast fad. Hæld fløden over, tilsæt evt. smør eller drys med revet ost.
  4. Sæt fadet i en 175 grader varm ovn i ca. 45 min., til kartoflerne er møre.
  5. Nydes gerne med øl og/eller snaps til.