Japansk bøf med soyasovs
SPONSORERET indhold

Japansk bøf med soyasovs

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Retten her er inspireret af kokken Jan Hurtigkarl, som efter en rejse til Japan i 80’erne satte tournedos med tang og soja på menukortet.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
18. apr. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Stege/kogetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
1 plade noritang (japansk tang, kan udelades)
4 stk. oksemedaljoner (eller tournedoser)
1 spsk sesamolie (eller anden olie)
1 dl japansk sojasovs
1 tsk majsstivelse (maizena)
2 tsk citronsaft
et drys sukker
friskkværnet peber
2 røde peberfrugter (tern)
4-5 forårsløg (fintsnittede)
1 spsk sesamolie (eller anden olie)
100 g daikon (se tip nederst)
Tilbehør: grøn salat og ris

  1. Skær 4 strimler på 2-3 cm af tangen og vikl strimlerne rundt om hver bøf som et bælte. Brun bøfferne i olie på en varm pande, skru ned for varmen og steg dem 2-3 minutter på hver side.
  2. Pisk kold sojasovs sammen med majsstivelse, citronsaft, sukker og peber i en gryde og bring det i kog under omrøring. Kog sovsen ca. 4 minutter og tag den af varmen.
  3. Steg peberfrugten i olie ved høj varme 3-4 minutter og tilsæt forårsløgene.
  4. Anret bøffen med grønsager, sojasovs, fintrevet daikon, salat og varme ris.