Jødekager
Foto: Thomas Hergaard
Hjemmet

Jødekager - opskrift fra Hjemmet

Jødekager

Del på

Jødekager er en hurtig og lækker dessert at lave til dig, der har lyst til noget lækkert. Med en bagetid på under 10 minutter, skal du ikke vente længe, før du har en portion lækre kager.

Af Hanne Bloch 05.dec.2013 Mad

(ca. 45 stk.)

Arbejdstid: 30 min.
Hviletid, dej: ca. 1 time


Bagetid: 6-8 min.
Opbevares i dåse.


Ingredienser:
250 g (ca. 4 dl) mel
½ tsk hjortetakssalt
150 g smør
100 g (ca. 1¼ dl) sukker
1 æg


Pynt:
æg
25 g mandler (finthakkede)
kanelsukker

  1. Bland hjortetakssalt i melet og findel fedtstoffet heri.
  2. Tilsæt sukker og saml dejen med sammenpisket æg.
  3. Lad den hvile koldt 1 times tid.
  4. Rul dejen ud til en tynd plade og udstik kagerne med en form til runde, stjerne- eller hjerteformede kager.
  5. Pensl med æg og drys mandler og kanelsukker på. Læg kagerne på bagepladen med bagepapir og bag dem ved 200 grader i 6-8 min.
  6. Lad dem svale helt, før de lægges i dåse.
Læs alt om jødekager
Del på
Kommentarer (0)
Henter...