John Prices "Czardasfyrstindens paprikakylling"
SPONSORERET indhold

John Prices "Czardasfyrstindens paprikakylling"

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

<i>„De elskende løfter glasset fra den hvide dug og ser hinanden dybt og længselsfuldt i øjnene, mens sprøde og smægtende sigøjnertoner vælter ud over dem. Tonerne kommer fra et slavisk instrument, der mand og mand imellem kaldes hakkebræt. Vi madglade tænker straks på noget fyrigt mad med den berømte ungarske paprika.“</i>

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
17. nov. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Kogetid: Ca. 45 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1 stor kylling
1 tsk salt pr. liter vand
2 løg (i halve)
3-4 hele kryddernelliker
1 porre (delt)
1 gulerod (delt)
1 lille selleri (delt)
krydderurtebuket af 2 laurbærblade, et par timian- og persillekviste
Sovs:
2 løg (i små tern)
4 spsk smør
1 tyk skive bacon (i tern)
2 spsk mild paprika
50 g tomatpuré
2 spsk mel
2 dl suppe
evt. et par spsk cremefraiche (38%)
salt og peber
Pynt:
brøndkarse eller andet grønt
Tilbehør:
friskkogt pasta

  1. Kom den istandgjorte kylling i en gryde og hæld vand på, som lige dækker. Bring i kog, skum og tilsæt salt, løg, hvor der er stukket hele nelliker i, porre, gulerødder, selleri og krydderurtebuket. Lad kyllingen småkoge i 45 min., eller til den er mør.
  2. Tag den op og del den i 6 dele: Tag skroget fra og læg det tilbage i gryden. Kog suppen godt ind og si den.
  3. Sovs: Svits de hakkede løg klare i de 2 spsk smør i en gryde. Kom bacontern i sammen med paprika og lad det svitse kort under omrøring. Tilsæt 2 dl af suppen og kog op. Si det. Smelt 2 spsk smør og rør det sammen med mel. Rør tomatpuré i og tilsæt den siede baconløg- blanding samt suppe til passende konsistens – ikke for tynd. Rør cremefraiche i og smag til.
  4. Hæld den varme sovs over de varme kyllingestykker, drys med lidt paprika og pynt med brøndkarse eller andet grønt.