John Prices fiskefilet fra Portugal
SPONSORERET indhold

John Prices fiskefilet fra Portugal

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Solen og farverne i Portugal har inspireret Price til denne fiskeret.<br><br> <i>„Siger De sardiner, siger jeg Portugal, siger jeg portvin, er svaret også Portugal, og drømmer De om syden, skulle De prøve denne dejlige ret med rødspættefileter“</i>

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
17. nov. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Koge- og ovntid: Ca. 30 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
12 rødspættefileter
2 mellemstore løg (finthakkede)
250 g champignoner (i skiver)
2 spsk smør
1½ spsk konc. tomatpuré
½ spsk paprika
krydderurtebuket af 1 kvist timian, 2 persilleduske og 2 laurbærblade
1½ dl hvidvin
½ liter bouillon (fra tern)
2 røde peberfrugter (i fine strimler)
2 spsk smør
2 spsk mel
salt og peber

  1. Steg løgene klare i smørret, og kom derefter svampene i. Lad dem snurre med nogle min.
  2. Rør tomatpuré og paprika i og tilsæt hvidvin, bouillon og krydderurtebuket. Lad det småkoge i 10 min. Fisk krydderurtebuketten op.
  3. Drys fileterne med salt og kom dem i et ovnfast fad. Fordel peberfrugtstrimlerne over.
  4. Rør smør og mel sammen til en „smørbolle” og pisk den i løg-svampesovsen. Smag til. Hæld løg-svampesovsen over fisk og peber i fadet. Sæt i ovnen ved 225 grader i 15 min.