John Prices juleand
SPONSORERET indhold

John Prices opskrift på den perfekte juleand

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

For flere år siden bragte John Price denne opskrift på juleand i Hjemmet, og siden da har hans juleand vakt begejstring rundt om i de danske køkkener. John Price anbefalede at købe en god juleand, og gerne en fra Cherry Valley. Denne juleand skal først koges og derefter steges.

Af: John Price
16. nov. 2022 | Opskrift | Hjemmet
(4-5 personer) | Total: 2 timer, 10 min | Arbejdstid: 40 min

Ingredienser

1 and (ca. 3000 g)
salt og friskkværnet peber
225 g svesker
3-4 madæbler (i smalle både)

Tilbehør:
Sovs

Brunede kartofler

Rødkål

Ribsgelé

John Prices berømte juleand: fremgangsmåden

  1. Fjern al indmaden, krydr indvendigt og udvendigt (fra mave til yderste vingespidser) med salt og friskkværnet peber.
  2. Skræl æbler og fjern kernehusene. Skær dem derefter i mindre stykker og fyld dem juleanden sammen med svesker.
  3. Sy anden tæt og sirligt sammen og kom den i en gryde med spilkogende letsaltet vand, som lige dækker.
  4. Kog anden – ja, den skal koges, under låg i ca. 1 time, alt efter størrelse. Sørg for at vende anden undervejs, så den både har brystet opad og brystet nedad undervejs i kogningen.
  5. Tænd ovnen på 250 grader.
  6. Tag anden op af gryden og gem kogevandet.
  7. Kom anden i et ovnfast fad med brystet opad og sæt den i ovnen.
  8. Steg anden, til den er gyldenbrun – det varer ca. 20 minutter.
  9. Hæld fedtet fra og gem det til sovsen.
  10. Del anden i portionsstykker før servering. Garnér med svesker og æbler samt brunede kartofler. Server med en skål rødkål.

Flere opskrifter: Sådan laver du den perfekte risengrød: 12 tips og tricks

Flere opskrifter: Sådan laver du den bedste flæskesteg med sprød svær

Læs meget mere på ALT.dk's side om julemad

Anbefalet til dig