John Prices "Kalvekoteletter fra Maxim’s"
SPONSORERET indhold

John Prices "Kalvekoteletter fra Maxim’s"

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

<i>„I tidernes morgen var der en køkkenchef hos Maxim’s i Paris, der hed Hr. Barth. Fra hans køkken udgik aldrig noget, der hed pyntemad. Han serverede kun det spiselige, der hørte til retten“</i>

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
17. nov. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 6-8 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
4 kalvekoteletter
1 tsk paprika
3-4 spsk mel
4 spsk smør
250 g champignoner (i skiver)
1 glas portvin
2 dl cremefraiche (38%)
citronsaft
Safranris:
2 mellemstore løg (finthakkede)
50 g smør
2 spsk olie
4 dl ris (til løse ris)
1 glas hvidvin
4-6 safrantråde
ca. 1 liter suppe

  1. Vend koteletterne i paprikakrydret mel. Lad de 2 spsk af smørret blive gyldent på en pande og brun kødet på begge sider. Dæmp varmen og steg dem endnu nogle min. Tag dem af panden og hold dem varme.
  2. Kom resten af smørret på og tilsæt svampe. Lad dem snurre i fedtstoffet 4-5 min. Hæld portvinen på og lad det koge lidt ind, før cremefraichen tilsættes.
  3. Kog roligt, til sovsen har samlet sig. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Hæld det hele over kødet. Serveres med safranris.
  4. Safranris: Smelt smørret i en gryde, og lad de hakkede løg snurre klart heri. Rør risene i og rør om, til risene er klare. Tilsæt koghed suppe lidt ad gangen. Når risene er møre, tilsættes safran, der er udrørt i lidt suppe. Smag risene til, måske skal de have lidt salt.