John Prices sildesalat
SPONSORERET indhold

John Prices sildesalat

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

„Ingen jul uden sildesalat”, udtalte John Price, men det er ikke en helt almindelig opskrift.<br><br><i>„Julen kommer ikke over os som en nysen, nej, juleangrebet kommer velforberedt, som en lille bølge, der bliver større og større. Så ligegyldigt om vi vil det eller ej, så sidder vi inden længe i jul til op over ørerne. Vi må finde vores plads i nissernes vagtparade“</i>

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
17. nov. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(6 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min
Kogetid: 5 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
3 store spege- eller kryddersildefileter
5 skiver syltet rødbede
2-3 æbler (200 g)
2 stk. syltede agurker
1 stort løg (finthakket)
2-3 faste, kogte kartofler
50 g mel
50 g smør
ca. 4 dl suppe (evt. bouillonterning)
3 æggeblommer (pasteuriserede)
2 spsk estragoneddike
lidt rødbedesaft
1 tsk karry
1 spsk fransk sennep
salt og peber
Tilbehør:
rugbrød og smør

  1. Skær sild, rødbede, æbler, agurker og kartofler i tynde strimler, 2 cm lange.
  2. Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Spæd med suppen og kog sovsen igennem – den må ikke blive for tynd.
  3. Tag det fra varmen og rør æggeblommerne i. Tilsæt estragoneddike og rødbedesaft og krydr med karry og sennep.
  4. Vend de forskellige ingredienser i, når salatsovsen er helt kold. Smag salaten til med salt og peber.
  5. Server med brød og smør – og gerne en iskold snaps.