Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

John Prices yndlingsgullasch er værd at kende.

Opskrift på ungarnsk gullasch

Klasssisk ungarnsk gullash a la John Price

John Prices yndlingsgullasch er værd at kende. En skøn ret på denne årstid. Få opskriften på den lækre ungarnske gullasch her:

Bedømmelse
Ungarnsk gullash til 6 personer

2 kg kød, lige dele okse-, kalve- og svinekød (i terninger)
5 løg (hakkede)
50 g smør
5-6 spsk paprika (den milde type)
2 spsk mel
4-5 gulerødder (i skiver)
salt og peber
3 laurbærblade
1 spsk kommen
100 g konc. tomatpuré (brug den fra dåse)
1 liter suppe eller bouillon
ca. ½ liter piskefløde

Tilbehør:
kartoffelmos
evt. cremefraiche (38%)

Sådan laver du ungarnsk gullasch

Svits først løgene klare i lidt af smørret. Tag dem op af gryden. Kom resten af smørret i og brun herefter kødet i mindre portioner ad gangen.

 

Rør paprikaen ud heri. Drys melet over. Kom løgene tilbage i gryden og tilsæt gulerødderne. Krydr med salt og peber og tilsæt laurbærblade samt kommen. Rør pureen ud i lidt af suppen og hæld det i gryden sammen med resten af suppen/bouillonen.

 

Lad det hele koge stilfærdigt under låg, til kødet er mørt. Fjern så låget og lad væden koge lidt ind, før piskefløden tilsættes. Lad det småkoge endnu nogle min. Smag til.

 

Retten serveres med kartoffelmos, og evt. kan der kommes en god klat cremefraiche på hver portion.

John Price siger:

 

„Gullasch kan være et mareridt, men det kan også være en drøm så skøn, at man kan høre de ungarske violiner spille. For gullasch er som bekendt en ungarsk ret, og det er i Ungarn, man „dyrker” den røde milde paprika, som er rettens hovedkrydderi“

 

 

 

Gullasch er en gryderet fra Ungarn. Gryderetten er ofte regnet som Ungarns nationalret. Engang bestod den af finskåret oksekød i krydret sovs. I dag består den af kød, paprika, tomater, kartofler, løg, hvidløg og porrer. 
Kilde: Wikipedia

ingredienser

12

tilberedning

ca. 1 time 45 minutter

type

Okse

specialkost

kategori

Hovedret

nationalitet

energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok