Kom med til ALT for damernes Kvindeløb – Danmarks hyggeligste!   TILMELD DIG HER

Opskrift på risotto med jomfruhummer
Foto: Mikkel Adsbøl

Opskrift på risotto med jomfruhummer

Risotto med jomfruhummer

Risotto i en sundere udgave med fuldkorn, som mætter godt.

Bedømmelse
4

Ca. 6 dl bouillon (af kalv eller høne)
2 spsk olivenolie
1 løg i tern
1 bundt frisk dild
1 fennikel i tern
1 gulerod i tern
400 g fuldkornsrisottoris
8 jomfruhummere
40 g frisk revet parmesan

Sådan laver du risotto

Varm bouillonen i en gryde. Tag en anden gryde og opvarm olivenolien. Kom løg, dild, fennikel, gulerod i gryden, og sauter grøntsagerne ved jævn varme til løgene er klare. Tilsæt risene og sauter yderlige 5 min, til risene også er klare i kanten. Lad det småkoge til risene har suget væden fra grøntsagerne.

Tilsæt så lidt efter lidt den varme bouillon og lad risene gradvis suge den til sig under omrøring. Efter ca. 20-25 min er risene færdige og retten har en lind konsistens. Juster evt. konsistensen med vand.

Steg jomfruhummerne, befri fire af dem for skallen, og hak dem let. Vend dem i den færdige risotto. Smag til med salt og peber, og vend parmesanost i risottoen. Pynt med den anden jomfruhummer samt dild og ekstra parmanost. Servér.

En lækker forret hvor du bruger fuldkorn.. pas dog på da den mætter godt. Du kan evt. også bruge frisk fisk som laks eller fiskefilet og komme det i risottoen.

ingredienser

0

tilberedning

ca. 0 minutter

type

Ris

specialkost

kategori

Hovedret

nationalitet

Italiensk

energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok