Jordbæris
SPONSORERET indhold

Jordbæris

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Friske jordbær kan bl.a. bruges til at lave den lækreste jordbæris til en varm dag.

Af: Mai Knauer Foto: Columbus Leth
21. jun. 2016 | Opskrift | Hjemmet
5-8 personer

Ingredienser

Jordbæris

 

Arbejdstid: 30 min.
Frysetid: 12 timer


1 vaniljestang
4 dl sødmælk
3 dl piskefløde
6 pasteuriserede æggeblommer
2 dl sukker
300-500 g jordbær

  1. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud.
  2. Bring mælk, fløde, vaniljestang og vaniljekorn i kog i en lille tykbundet gryde.
  3. Tag gryden af blusset, og fjern vaniljestangen.
  4. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps i en skål.
  5. Hæld den varme flødeblanding i æggesnapsen i en jævn stråle under konstant piskning, og hæld det hele tilbage i gryden.
  6. Varm cremen op, til den begynder at tykne, mens der piskes konstant. Den må ikke koge.
  7. Lad cremen blive helt kold (evt. i køleskabet natten over).
  8. Skyl og nip jordbærrene, og blend dem til puré – der skal være ca. 3 dl. Rør puréen i den kolde creme.
  9. Sæt cremen i fryseren, og rør i den én gang hver halve time i de første 2 timer. Lad den så fryse til is natten over.