Jordbærmarengskage
SPONSORERET indhold

Jordbærmarengskage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn sprød og sommerlig jordbærmarengskage.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
02. maj. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 1 time
Ikke fryse-egnet
1 1⁄2 æggehvide
85 g flormelis
1⁄4 tsk citronsaft
1⁄2 tsk stødt kardemomme
300-400 g jordbær (kvarte)
Sovs:
200 g bløde jordbær (evt. frost)
2-3 spsk flormelis
2 1⁄2 dl piskefløde (flødeskum)
1 stang vanilje (kornene)

  1. Pisk æggehviderne stive med en skefuld flormelis og tilsæt citronsaft. Tilsæt kardemomme og det sidste flormelis lidt efter lidt og pisk et par minutter.
  2. Tegn en cirkel med en diameter på ca. 25 cm på bagepapir. Vend papiret om og fordel dejen inden for cirklen. Bag bunden i ca. 1 time i en 90 grader varm ovn og lad den køle af.
  3. Dup bagepapiret med lidt vand på bagsiden og hiv det forsigtigt af.
  4. Blend jordbærrene med flormelissen til en sovs. Rør vaniljekornene i flødeskummet og fordel den på marengsbunden.
  5. Drys med jordbær og server jordbærsovs til.