Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 1 time
Ikke fryse-egnet
1 1⁄2 æggehvide
85 g flormelis
1⁄4 tsk citronsaft
1⁄2 tsk stødt kardemomme
300-400 g jordbær (kvarte)
Sovs:
200 g bløde jordbær (evt. frost)
2-3 spsk flormelis
2 1⁄2 dl piskefløde (flødeskum)
1 stang vanilje (kornene)
- Pisk æggehviderne stive med en skefuld flormelis og tilsæt citronsaft. Tilsæt kardemomme og det sidste flormelis lidt efter lidt og pisk et par minutter.
- Tegn en cirkel med en diameter på ca. 25 cm på bagepapir. Vend papiret om og fordel dejen inden for cirklen. Bag bunden i ca. 1 time i en 90 grader varm ovn og lad den køle af.
- Dup bagepapiret med lidt vand på bagsiden og hiv det forsigtigt af.
- Blend jordbærrene med flormelissen til en sovs. Rør vaniljekornene i flødeskummet og fordel den på marengsbunden.
- Drys med jordbær og server jordbærsovs til.