Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
(ca. 2 l)
1 kg jordbær
1 usprøjtet citron
1 dl vand
1 kg syltesukker
1 stk. frisk ingefær
Sådan laver du jordbærmarmelade
- Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i halve eller kvarte og kom dem i en gryde sammen med 1-2 tsk fintrevet citronskal og vand. Giv bærrene et opkog og kog dem 5 min. under låg.
- Tilsæt syltesukkeret og ca. 1 spsk fintrevet ingefær og bland det godt.
- Bring jordbærrene i kog igen og lad dem koge kraftigt i 5 min. Tag gryden af varmen, fjern skummet og lad marmeladen stå i gryden i 15 min.
- Hæld marmeladen på rengjorte, skoldede glas og luk dem til med det samme.
- Opbevar mørkt og køligt. Brug marmeladen på brød, til pandekager og is eller som fyld i en lagkage.