Jordbærpizza med bricohedej og græsk yoghurt
SPONSORERET indhold

Jordbærpizza med bricohedej og græsk yoghurt

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Prøv denne særlige 'jordbærpizza' bestående af fyldig briochedej og cremet græsk yoghurt. Det er sommerpizza som du aldrig har sagt det før.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Martin Dyrløv
12. jul. 2016 | Opskrift | Hjemmet
6 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 2-3 timer
Bagetid: 20 min.
Dej:
1 appelsin (øko)
100 g sukker
¾ dl mælk
15 g gær
1 æg
125 g blødt smør + lidt til skålen
100 g fin durummel
ca. 300 g hvedemel
½ tsk. groft salt
Fyld:
2 dl græsk yoghurt 10%
400-500 g jordbær
3 spsk. appelsinsukker
Pynt: friske mynteblade

  1. Vask appelsinen, riv skallen, og pres saften. Hak appelsinskal og sukker sammen i en foodprocessor eller hurtighakker, og tag 3 spsk. fra til drys.
  2. Rør gæren ud i lun mælk (maks. 37 grader), og tilsæt æg, smør, appelsinsukker og appelsinsaft. Rør melet i lidt ad gangen, tilsæt salt, og ælt dejen blank og smidig.
  3. Form dejen til en kugle, og læg den i en stor skål smurt med smør. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 2 timer).
  4. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Vend dejen ud et meldrysset bord, og del den i 2 lige store stykker. Klap eller rul dem ud til cirkler (22-24 cm), og læg dem på bageplader med bagepapir.
  5. Smør yoghurten på dejcirklerne, men hold 1-2 cm kant fri.
  6. Skyl og tør jordbærrene. Nip haserne af, og skær bærrene i skiver eller kvarter. Fordél dem på yoghurten, og drys appelsinsukkeret over.
  7. Bag pizzaerne i ca. 20 min. – til dejen er gylden og gennembagt. Skær dem i smalle snitter, og pynt med friske mynteblade. Nyd dem lune eller ved stuetemperatur.