Opskrift på jordskoksuppe med karry og gurkemeje
SPONSORERET indhold

Jordskoksuppe med karry og gurkemeje

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Louise Bruun Foto: Maria Sattrup og Line Thit Klein
10. dec. 2010 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

1 spsk god karry
½ spsk gurkemeje
1 spsk friskrevet ingefær
3 fed hvidløg,grofthakket
lidt smør til svitsning
1 løg, grofthakket
750 g jordskokker, rengjorte og grofthakket, ikke skrællet
150 g kartofler rengjorte og grofthakket
1 æble, gerne Belle de Boskop, grofthakket
1 ½ dl god grøntsagsbouillon (gerne Morga fra Irma)
¼ dl piskefløde

Sådan gør du

Svits karry, gurkemeje, ingefær og hvidløg i smør i en stor tykbundet gryde. Tilsæt løg og lad dem blive bløde. Tilsæt jordskokker og rør rundt i et par minutter. Bland nu kartofler og æble i. Tilsæt bouillon og lad suppen simre under låg til alle grøntsager er møre og kan moses. Blend suppen med en stavblender og måske skal du justere med mere væde. Kom piskefløde ved og varm suppen igennem.
Server rygende varm og med en stor skål hvidkålsråkost med masser af persille, abrikoser og hasselnødder.