Julefrikadeller
Foto: Thomas Hergaard, Peter Kam, Jesper Glyrskov og Jes Buusmann | Dejlige julefrikadeller.
Hjemmet

Julefrikadeller

Opskrift på de lækreste julefrikadeller

Del på

Frikadellerne har fået en skøn julesmag med nelliker, allehånde, ingefær og muskatnød.

Af Hanne Bloch 02.nov.2015 Mad

Ca. 20 stk. frikadeller

Julefrikadeller

Fryse-egnet

500 g hakket svine- og kalvekød
1 lille løg, finthakket
4 spsk mel
2 spsk havregryn
2 spsk rasp
2 æg
ca. 1 dl mælk
salt og peber
1⁄2-1 tsk allehånde
1⁄2 tsk ingefær
1⁄2 tsk nellike
1 tsk reven muskatnød
fedtstof til stegning

Sådan laver du julefrikadeller

Bland det hakkede kød med løg, mel, havregryn og rasp. Rør æggene i ét ad gangen og supplér med mælk. Krydr med salt, peber og de øvrige krydderier. Lad farsen hvile 1 time i køleskab. Form farsen til ikke for store frikadeller og steg dem i fedtstof på panden. Servér frikadellerne med syltede agurker og/eller asier eller lidt af julens rødkål.

Tip

Frikadeller kan laves i god tid før julen og fryses ned.

Del på
Kommentarer (0)
Henter...