Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Dejlige julefrikadeller.

Opskrift på julefrikadeller

Julefrikadeller

Frikadellerne har fået en skøn julesmag med nelliker, allehånde, ingefær og muskatnød.

Bedømmelse
Ca. 20 stk. frikadeller

Julefrikadeller

Fryse-egnet

500 g hakket svine- og kalvekød
1 lille løg, finthakket
4 spsk mel
2 spsk havregryn
2 spsk rasp
2 æg
ca. 1 dl mælk
salt og peber
1⁄2-1 tsk allehånde
1⁄2 tsk ingefær
1⁄2 tsk nellike
1 tsk reven muskatnød
fedtstof til stegning

Sådan laver du julefrikadeller

Bland det hakkede kød med løg, mel, havregryn og rasp. Rør æggene i ét ad gangen og supplér med mælk. Krydr med salt, peber og de øvrige krydderier. Lad farsen hvile 1 time i køleskab. Form farsen til ikke for store frikadeller og steg dem i fedtstof på panden. Servér frikadellerne med syltede agurker og/eller asier eller lidt af julens rødkål.

Tip

Frikadeller kan laves i god tid før julen og fryses ned.

ingredienser

11

tilberedning

ca. 0 minutter

type

Svin

specialkost

kategori

Hovedret

nationalitet

Dansk

energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok