SPONSORERET indhold
Julefrikadeller med øl
Frikadeller er et sikkert hit til julefrokosten eller julemiddagen - prøv denne opskrift på lækre julefrikadeller med øl.
4 personer
Ingredienser
500 g hakket svinekød el. blandet svine- og kalvekød, maks. 10 % fedt
1½ tsk. salt
peber
2 spsk. finthakket persille
1 revet løg, ca. 4 spsk.
1 æg
3 spsk. hvedemel
1½ dl julebryg
1 spsk. olivenolie
15 g smør
Tilbehør:
rugbrød og syltede rødbeder
- Rør først kødet med salt og peber. Rør herefter persille, løg, æg og hvedemel i. Rør til sidst øl i. Nu kan du stege frikadellerne eller lade farsen stå i køleskab ½ time. Hvis farsen har hvilet, skal du røre den igennem igen, tilsæt evt. lidt mere øl, hvis den er blevet for fast.
- Dyp en ske i koldt vand. Tag herefter en portion fars op på skeen, og form en frikadelle i hånden.
- Varm olie og smør op på en pande. Læg frikadellerne på panden, og brun dem på begge sider. Skru ned for varmen, og steg dem færdige ved jævn varme ca. 15 min. i alt. Vend dem flere gange undervejs. Tjek, at frikadellerne er gennemstegte.