Opskrift på julekage
SPONSORERET indhold

Julekage

Af:: Christa Alstrup Foto: John Bendtsen
01. nov. 2009 | Opskrift | ALT for damerne

Julekage

 

Til 1 kage, sandkageform a 1 l:
350 g grofthakkede blandede nøddekerner
150 g grofthakkede tørrede dadler
150 g grofthakkede tørrede figner
150 g ren rå marcipan i små tern
50 g hakket sukat
50 g hakket pomeransskal
50 g røde cocktailbær
100 g mel
1 tsk bagepulver
1 nip (ca. ¼ tsk) havsaltflager
150 g lyst rørsukker
3 store æg.

Smør formen, og beklæd den med tilklippet bagepapir. Bland de første syv ingredienser, tilsæt mel med bagepulver og salt samt sukker, og vend det hele godt sammen.

Rør et æg ad gangen i, og fyld dejen i formen. Glat overfladen, og bag kagen ved 175 grader ca. 1½ time. Tjek om kagen er bagt: Stik en nål i – den skal komme tør op.