Julekage
Foto: Thomas Hergaard | Gammeldags julekage.
Hjemmet

Julekage

Julekage

Del på

Den gode gammeldags julekage med sukat nydes ved juletid.

Af Jutta Rømer 08.nov.2016 Mad

3 TIME 30 MIN.

Julekage

 

Fryse-egnet

 

25 g gær
1 dl vand
1/2 tsk salt
2 spsk sukker
1 æg
250-300 g mel (4-5 dl)
125 g smør


Endvidere:
150 g marcipan
50 g sukat
æg til pensling

Sådan laver du julekage


Rør gæren ud i vand. Tilsæt salt, sukker og æg. Bland melet i lidt efter lidt, til dejen har en passende konsistens, den skal være ret lind.


Lad dejen hvile 15 min. Drysmel på bordet, kom dejen ud på bordet og drys mel over.


Rul dejen ud til en stor firkant. Børst melet af.


Tag smørret ud af køleskabet og rul det ud til en firkant ca. 1 cm tyk mellem 2 stykker pergamentpapir.


Læg det udrullede smør på skrå midt på dejen. Fold de fire dejhjørner ind over smørret til midten. Rul dejen let og fold den i 3 lag.


Lad dejen hvile 15 min. Gentag udrulning og foldning 3-4 gange. Lad dejen hvile 15 min. mellem hver udrulning.


Rul derefter dejen til et langt stykke, ca. 60 cm langt. Fordel reven marcipan og sukat midt på dejen.


Fold dejen ind over fyldet og læg stykket på sammenføjningen.


Form dejen til en snegl på bagepladen. Lad dejen efterhæve 15 min.


Pensl med sammenpisket æg. Bag kagen i den nederste halvdel af ovnen ved 200 grader 16- 20 min.

Tip

Rosiner og hakket pomeransskal kan også kommes som fyld i kagen.

Læs alt om julebag jul Kage Dessert
Del på
Kommentarer (0)
Henter...