Ingredienser
Julekage
Fryse-egnet
25 g gær
1 dl vand
1/2 tsk salt
2 spsk sukker
1 æg
250-300 g mel (4-5 dl)
125 g smør
Endvidere:
150 g marcipan
50 g sukat
æg til pensling
Sådan laver du julekage
Rør gæren ud i vand. Tilsæt salt, sukker og æg. Bland melet i lidt efter lidt, til dejen har en passende konsistens, den skal være ret lind.
Lad dejen hvile 15 min. Drysmel på bordet, kom dejen ud på bordet og drys mel over.
Rul dejen ud til en stor firkant. Børst melet af.
Tag smørret ud af køleskabet og rul det ud til en firkant ca. 1 cm tyk mellem 2 stykker pergamentpapir.
Læg det udrullede smør på skrå midt på dejen. Fold de fire dejhjørner ind over smørret til midten. Rul dejen let og fold den i 3 lag.
Lad dejen hvile 15 min. Gentag udrulning og foldning 3-4 gange. Lad dejen hvile 15 min. mellem hver udrulning.
Rul derefter dejen til et langt stykke, ca. 60 cm langt. Fordel reven marcipan og sukat midt på dejen.
Fold dejen ind over fyldet og læg stykket på sammenføjningen.
Form dejen til en snegl på bagepladen. Lad dejen efterhæve 15 min.
Pensl med sammenpisket æg. Bag kagen i den nederste halvdel af ovnen ved 200 grader 16- 20 min.
Tip
Rosiner og hakket pomeransskal kan også kommes som fyld i kagen.