Julekrydrede frikadeller med rødbededressing og pancetta
Et godt alternativ til de klassiske frikadeller. En opskrift af Frantz Maurice Scot.
Ingredienser
500 g hakket kalv/flæskekød
1 løg (½ løg til fars,
½ løg til pynt)
1 æg
1 spsk julekrydderier
(f.eks. allehånde, nelliker,
kanel, kardemomme)
½ dl mælk
1 spsk mel
1 spsk smør
75 g syltede rødbeder
1 dl salatmayonnaise
lidt sukker
8 hjertesalatblade
8 skiver pancetta
eller bacon
2-4 spsk tørrede (eller friske)
kirsebær eller blåbær
friske krydderurter
salt og peber
Sådan gør du
Rør hakket kød med 1 spsk salt. Hak løget, og rør det sammen med æg, julekrydderier, 1 tsk peber, mælk og mel. Form farsen til små frikadeller, og steg dem i smør på en pande ca. 3-4 minutter på hver side.
Steg også pancetta sprødt, og læg det på fedtsugende papir. Hak rødbederne groft, og rør med salatmayonnaise. Smag til med sukker, salt og peber. Server hjertesalatbladene med rødbededressing, små frikadeller, pancetta, løgringe, kirsebær og friske krydderurter.
Tip
Du kan også købe færdig rødbedesalat.