Julens bedste klejner - opskrift
SPONSORERET indhold

Hjemmelavede klejner: Farmors bedste opskrift

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Når duften af gammeldags klejner spreder sig, er det for alvor jul. Du får her den bedste opskrift på klejner, nemlig farmors - og den vil du absolut ikke gå glip af. De tykke, sprøde klejner kan serveres med et drys flormelis.

Af: Redaktionen Foto: Thomas Hergaard
08. nov. 2022 | Opskrift
Ca. 60 klejner | Arbejdstid: et minut

Ingredienser

ca. 350 g hvedemel
1⁄2 tsk stødt kardemomme
1⁄4 tsk salt
100 g sukker
1 usprøjtet citron
100 g koldt smør
2 æg
1⁄2 dl fløde
1 liter smagsneutral olie til stegning
evt. flormelis

Sådan laver du julens bedste klejner

  1. Bland hvedemel med krydderier, sukker og fintrevet citronskal. Hak det kolde, men bløde smør i dejen. Rør derefter æg og fløde i dejen for at samle den.
  2. Pak din portion dej ind og lad den hvile koldt i mindst 1⁄2 time. 
  3. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tynd plade, skær dejen ud i rudeformede stykker med en klejnerulle eller almindelig kniv. Giv dem dertil et snit på midten på den lange led.
  4. Vrid klejnerne og kog klejnerne dem gyldne i 180 grader varm, smagsneutral olie, 6-8 stykker ad gangen. Når du koger klejner, så sørg for, at olien har den rigtige temperatur, da de mange klejner ellers blot vil optage alt olien i stedet for at blive kogt. 
  5. Tag klejnerne op og læg alle klejnerne på noget fedtsugende papir, såsom madpapir eller køkkenrulle.
  6. Når de kogte klejner er helt afkølet, læg dem så i en tætlukket kagedåse med fedtsugende papir.

SE OGSÅ: ALT.DK's store juleunivers

LÆS OGSÅ: Julebag i lange baner: Mette Blomsterbergs opskrifter

 

Anbefalet til dig