Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Julens bedste klejner

Klejner

Klejner

De lækre tykke klejnerne kan serveres med et drys flormelis.

Bedømmelse
Ca. 60 klejner

Klejner

ca. 350 g hvedemel
1⁄2 tsk stødt kardemomme
1⁄4 tsk salt
100 g sukker
1 usprøjtet citron
100 g koldt smør
2 æg
1⁄2 dl fløde
1 liter olie til stegning
evt. flormelis

Sådan laver du klejner

Bland melet med krydderier, sukker og fintrevet citronskal. Hak det kolde smør i og saml dejen med æg og fløde. Pak dejen
ind og lad den hvile koldt – mindst 1⁄2 time. Rul dejen ud til en tynd plade, skær den ud i rudeformede stykker med en klejnerulle eller kniv, og giv dem et snit på midten på den lange led. Vrid klejnerne og bag dem gyldne i varm olie (180 grader) – 6-8 stykker ad gangen. Lad dem dryppe af på køkkenrulle og drys evt. med flormelis.

Tip

Udstik evt. dejen i ringe, hjerter eller stjerner, eller skær den blot i aflange stykker.

ingredienser

8

tilberedning

ca. 0 minutter

type

Kage

specialkost

kategori

nationalitet

energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Bedøm opskrift

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere >>

Ok