Opskrift på vaniljekranse
SPONSORERET indhold

Julens bedste vaniljekranse

Af:: Christa Alstrup Foto: John Bendtsen
01. nov. 2009 | Opskrift | ALT for damerne

Ca. 30 stk:

Det skal du bruge for at lave vaniljekranse:
250 g mel
½ tsk hjortetaksalt
korn af ½ vaniljestang
125 g sukker
75 g ren rå marcipan
175 g smør
1 æg, gerne pasteuriseret.

Pynt:
Halve eller hele smuttede mandler.

Sådan laver du vaniljekranse:
Bland mel med hjortetaksalt, vaniljekorn, sukker, fintrevet marcipan og små stykker smør, og ælt dejen med lidt sammenpisket æg – brug gerne en food processor.

Sprøjt dejen ud i kranse, ca. 6 cm i diameter. Tryk mandler fast på sammenføjningerne, og bag vaniljekransene i en 200 grader varm ovn i ca. 7 minutter.