Kaffe-eclair
SPONSORERET indhold

Kaffe-eclair

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Bag selv lækre eclairs eller vandbakkelser og fyld dem med den lækreste kaffecreme.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
10. apr. 2014 | Opskrift | Hendes Verden
12 stk.

Ingredienser

Vandbakkelsesdej:
1½ dl vand
75 g smør
110 g hvedemel
¼ tsk. salt
3 mellemstore æg

Fyld af kaffecreme:
1½ dl vand
200 g sukker
3 blade husblas
2 spsk. nescafé-pulver
150 g blødt smør
2 dl piskefløde

Chokoladeglasur:
½ dl vand
50 g hakket mørk chokolade
ca. 3 dl flormelis

Pynt:
evt. 1 dl brændte mandler (kan købes i poser i supermarkeders slikafdeling)
hindbær og mynte

  1. Kog vand og smør sammen i en gryde. Kom alt hvedemelet i på en gang, og rør med en grydeske, til dejen slipper gryden. Tag gryden fra varmen, og rør salt i, køl dejen lidt af.
  2. Rør eller pisk æggene i dejen lidt efter lidt. Du kan bruge en grydeske eller en håndmixer. Dejen skal være så fast, at den ikke flyder ud på pladen, så hold evt. lidt æg tilbage.
  3. Sæt dejen på bagepapir på en plade med en kagesprøjte i 12, 8 cm lange og 4 cm brede kager. Bag dem ved 200 gr. i ca. 30 min. på midterste ovnribbe.
  4. Afkøl kagerne.
  5. Kaffecreme: Udblød husblassen i koldt vand ca. 10 min. Kog vand og sukker sammen i en gryde, til sukkeret er opløst.
  6. Tag gryden fra varmen. Udrør kaffepulveret i blandingen. Rør knuget husblas heri. Afkøl ved stuetemperatur.
  7. Pisk smørret luftigt med en håndmixer. Pisk sukkerlagen, som nu er lidt geléagtig, i lidt ad gangen til en luftig masse. Pisk fløden til skum, og vend det i kaffemassen. Køl cremen et par timer tildækket i køleskab. 
  8. Flæk kagerne, og fyld dem med kaffecreme.
  9. Kog vandet til glasuren op i en lille gryde. Tag gryden af varmen, og kom chokoladen i. Rør, til den er smeltet. Rør flormelis i til en glat glasur. Fordel glasuren på kagerne. Pynt evt. med hakkede, brændte mandler, hindbær og mynte.