SPONSORERET indhold
Kage med chokolade-nougat-fyld og jordbær
I denne uge fejrer vi Hendes Verdens 77 års fødselsdag med en kæmpe lækker kage, der kan mætte mange munde.
15-20 personer
Ingredienser
Bunde:
60 g hvedemel
200 g meget finthakkede hasselnødder
200 g sukker
10 æggehvider
100 g sukker
lidt smeltet smør til pensling
Fyld:
3 dl piskefløde
300 g mørk chokolade
100 g blød nougat
evt. 2-3 tsk. usprøjtet appelsinskal
6 past. æggeblommer (3 bægre)
4 spsk. sukker
4 dl piskefløde
Udruldningsmarcipan:
400 g marcipan
400 g flormelis
100 g flydende glucose el. flydende honning
Pynt:
1 kg jordbær
½ l piskefløde
- Kom hvedemel, fintblendede nødder og de 200 g sukker i en skål. Pisk æggehviderne i en anden skål. Tilsæt de 100 g sukker lidt efter lidt. Med en dejskraber vendes melblandingen med æggehviderne.
- Tegn 3 rektangler (25 x 30 cm) på bagepapir. Der kan kun være 1 pr. bageplade. Så du må bage dem ad 3 omgange. Pensl bagepapiret i de tegnede former med smeltet smør. Smør dejen ud herpå.
- Bag bundene ved 200 gr. på midterste ovnribbe ca. 8 min., til de er gyldne og gennembagte. Afkøl bundene, og tag dem forsigtigt af bagepapiret.
- Kog de 3 dl fløde op. Tag gryden fra varmen. Hak de 300 g mørk chokolade, og smelt dem i fløden sammen med nougaten. Lad det afkøle ca. 20 min.
- Pisk æggeblommerne cremede med sukker, og vend dem i chokolade-nougatblandingen. Pisk de 4 dl fløde til skum og vend det i.
- For en form (25 x 30 cm) med plastfilm. Læg en bund og halvdelen af chokolade-nougatcremen i. Gentag, og slut med en kagebund. Stil kagen tildækket i køleskab mindst 4 timer eller natten over.
- Pyntning af kagen: Læg kagen på et fad. Ælt marcipanen med glucose og flormelis. Udrul marcipanen til en plade (32 x 37 cm) og pak det omkring kagen. Her har vi brugt en silikonemåtte drysset med majsstivelse til at rulle marcipanlåget ud på, det gør det meget lettere at lave kagen pæn. Pynt kagen med flødeskum i en kagesprøjtepose med stjernetylle. Fordel jordbær i skiver på kagen.