Kage med citron, gurkemeje og mandel
Ingredienser
3 økologiske citroner
500 g mandelmel – mandler der males til mel i foodprocessor
100 g rørsukker
1 spsk gurkemeje
1 tsk bagepulver
3 æg
Citronsirup
Saft af to økologiske citroner
Saft af 1 økologisk appelsin
50 g rørsukker
1 spsk gurkemeje
2 hele kanelstænger
3 hele nelliker.
Sådan gør du
Du skal koge citronerne i vand i 2 timer, til de er møre. Mandlerne males til mel (tag lidt fra til kageformen) og blandes derefter med sukker, gurkemeje og bagepulver. Blend citronerne til en fin puré og bland mandelmassen med citronpureen, og rør æggene i et ad gangen. Dejen hældes i en smurt kageform, der lige er drysset med resten af mandelmelet. Kagen bages på 180 grader i ca 45 min. I mellemtiden laver du siruppen, ved at komme alle ingredienserne i en lille gryde og koge, til indholdet er reduceret til halvdelen.
Når kagen er bagt færdig, stikker du i den med en gaffel, og overhælder den med citronsiruppen.