Kagemand
Foto: Chris Tonnesen | Kagemand er en klassiker på fødselsdagsbordet.
BoligLiv

Kagemand

Kagemand: Bag en kageklovn

Kagemanden er et festligt indslag til fødselsdagen og ekstra festlig, når den er pyntet som en klovn.

Af Cecilie Svensson 07.sep.2017 Mad

2 TIME 0 MIN.

Kagemand til 10-12 personer

Kagemand / kageklovn

Dej:

4 dl lun mælk
25 g gær
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
2 æggeblommer eller 1 æg
150 g smeltet smør
ca. 650 g hvedemel
1 æg til pensling

Glasur:
1 æg til pensling
100 g flormelis
en smule mælk eller vand


Pynt:
blandet slik
ca. 100 g hvid fondant

Sådan bager du en kagemand

1. Smuldr gæren i mælken, og tilsæt salt, sukker, kardemomme, æggeblommer og smeltet smør.

2. Tilsæt melet lidt af gangen. Det kan variere hvor meget mel dejen kan optage. Ælt dejen, til den er smidig og blank, og stil den til hævning halvanden time med et fugtigt viskestykke over.

3. Form et hoved, et midterstykke, to arme og to ben. Sæt en lille kugle på som hænder, fødder og næse. Lad klovnen hæve en halv time med et fugtigt viskestykke over. Pensl klovnen med et sammenpisket æg, og bag den på ovnens midterste rille i ca 20 minutter, eller til den er fint gylden over det hele.

4. Lad den køle af, før du laver en tynd glasur, som du pensler klovnen med. Læg slikket på, efter fri fantasi inspireret af klovnen her. Hvis slikket har svært ved at sidde fast, så pensl med lidt ekstra glasur, og “lim” stykkerne på efterhånden.

5. Rul fondanten ud til en form, der passer til hovedet. Skær et hul til næsen, og sæt det fast. Lav øjne af lakridssnører og mund af jordbærbånd eller lignende. Håret er candyfloss, men der kan også bruges snører, eller noget helt tredje. Kun fantasien sætter grænser!

LÆS OGSÅ: Kagekone af hindbærsnitte

Kagemanden er en klassiker på fødselsdagsbordet og mon ikke at denne kageklovn, fyldt med masser af lækker slik, vil gøre lykke?

Henter...