SPONSORERET indhold
Kakaolagkage med nougatcreme
10 personer
Ingredienser
2 æg
125 g sukker
75 g smør
1 tsk. bagepulver
175 g hvedemel
3 spsk. kakao
1¼ dl mælk
Nougatcreme:
4 dl piskefløde
150 g blød nougat
50 g hakket mørk
chokolade
Pynt:
ca. 3 spsk. flormelis og en ren mormorblonde
- Pisk æggene skummende. Pisk sukkeret i, til det er en luftig masse. Smelt smørret, og rør det i. Bland bagepulver, hvedemel og kakao, og vend det i dejen skiftevis med mælken.
- Kom dejen i springform 22 cm i diameter foret med bagepapir. Bag kagen ca. 40 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Stik et spyd i kagen, er der rå dej på, skal den bage lidt længere. Afkøl kagen, og skær den igennem til 2 kagebunde.
- Nougatcreme: Kog fløden op i en gryde. Tag den fra varmen, og kom nougat og chokolade i. Rør, til det er smeltet. Kom blandingen i en skål, og dæk den til. Afkøl 4 timer i køleskab eller gerne natten over. Pisk blandingen til creme med en håndmixer. Fordel cremen mellem de to kagebunde.
- Læg den valgte blonde over kagen. Kom flormelis i en si. Sigt et jævnt lag flormelis over kagen. Fjern forsigtigt blonden.