Kål i lag med fars
SPONSORERET indhold

Kål i lag med fars

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
18. feb. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(4 personer)

Ingredienser

Arbejdstid: 50 min.
Fryse-egnet (både kålretten og tomatsovsen)
500 g hakket kalv og flæsk
1 tsk salt
1 æg
1 lille løg (revet)
peber
1 dl rasp
1 dl mælk
4 stilke rosmarin
ca. 400 g hvidkål (hele blade ell. store stykker)
lidt olie til pensling
2 fed hvidløg (grofthakkede)
1 spsk olivenolie
1 dåse hakkede tomater
1 lille dåse tomatkoncentrat
Tilbehør: kogte kartofler eller lune flutes

  1. Rør kødet sejt med salt. Rør ægget sammen med kødet og tilsæt derefter løg, peber og rasp. Rør det hele grundigt sammen og spæd med mælken.
  2. Kog de store hvidkålsblade nogle stykker ad gangen i en gryde med letsaltet vand i ca. 4 min.
  3. Smør et rundt ildfast fad eller en 4-liters gryde med olie. Læg halvdelen af bladene i bunden af gryden eller fadet, ligesom hvis du skulle fore fadet eller gryden med kål.
  4. Læg halvdelen af farsen i bunden og tryk den godt ud i hjørnerne. Læg et lag kålblade oven på farsen og kom resten af farsen herpå. Læg de sidste kålblade øverst og tryk det hele godt sammen.
  5. Bag retten under låg i 30 min. i en 180 grader varm ovn.
  6. Svits hvidløgene i olien, uden at de tager farve, og tilsæt hakkede tomater og tomatkoncentrat. Lad sovsen koge i 15 min.
  7. Tag kålretten ud af ovnen og lad den stå 10 min. Hæld forsigtigt væsken fra gryden eller fadet og sigt den op i tomatsovsen. Smag sovsen til med salt og peber.
  8. Vend kålretten ud på et fad. Servér den med tomatsovs og kogte kartofler eller lune flutes.