Ingredienser
Arbejdstid: 50 min.
Stege/kogetid: ca. 30 min.
1 kalkunbryst (eller ca. 600 g kyllingebryst)
2 løg (hakkede)
2 spsk olie
1-2 friske røde chilier
1 grøn peberfrugt (tern)
1 dåse flåede tomater (hakkede)
evt. lidt vand
salt
ca. 25 g mørk chokolade
Kartoffelmos:
1 kg kartofler (melede, skrællede)
2-3 dl mælk
2 spsk smør
salt og friskkværnet peber
- Skær kødet ud i tern og brun det sammen med løg i olie i en gryde. Tilsæt chili og peberfrugt og steg i nogle minutter. Tilsæt hakkede tomater og lidt vand.
- Lad retten simre ca. 20 min. under låg, til kødet er mørt. Smag til med salt og rør chokoladen i, lige inden retten skal serveres.
- Kartoffelmos:
Kog kartoflerne møre i usaltet vand. Hæld kogevandet fra, og mos kartoflerne. Varm mosen igennem med mælk og smag til med smør, salt og friskkværnet peber. - Servér kalkungryde med chili-chokolade- sovs sammen med kartoffelmos.