Kalkun med chili-chokoladesovs og mos
SPONSORERET indhold

Kalkun med chili-chokoladesovs og mos

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Kalkunkød har ikke så meget smag i sig selv, så her er det godt krydret med chili og sødet med chokolade.

Af: Thomas Hergaard Foto: Thomas Hergaard
27. jan. 2014 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 50 min.
Stege/kogetid: ca. 30 min.
1 kalkunbryst (eller ca. 600 g kyllingebryst)
2 løg (hakkede)
2 spsk olie
1-2 friske røde chilier
1 grøn peberfrugt (tern)
1 dåse flåede tomater (hakkede)
evt. lidt vand
salt
ca. 25 g mørk chokolade
Kartoffelmos:
1 kg kartofler (melede, skrællede)
2-3 dl mælk
2 spsk smør
salt og friskkværnet peber

  1. Skær kødet ud i tern og brun det sammen med løg i olie i en gryde. Tilsæt chili og peberfrugt og steg i nogle minutter. Tilsæt hakkede tomater og lidt vand.
  2. Lad retten simre ca. 20 min. under låg, til kødet er mørt. Smag til med salt og rør chokoladen i, lige inden retten skal serveres.
  3. Kartoffelmos:
    Kog kartoflerne møre i usaltet vand. Hæld kogevandet fra, og mos kartoflerne. Varm mosen igennem med mælk og smag til med smør, salt og friskkværnet peber.
  4. Servér kalkungryde med chili-chokolade- sovs sammen med kartoffelmos.