Kransekage
SPONSORERET indhold

Kalorielet kransekage

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn kransekage med

Af: Jesper Glyrskov og Stine Christiansen Foto: Jesper Glyrskov og Stine Christiansen
26. dec. 2014 | Opskrift | Hjemmet
(1 kransekage/8 stykker)

Ingredienser

Kalorielet kransekage


100 g mandler
30 g dadler
1 æggehvide
5 g mørk chokolade, 70-80 %

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    85 Kcal
  • Fedt:
    5 %
  • Protein:
    3 %
  • Kulhydrat:
    6 %

  1. Skold og smut mandlerne. Rist dem på en tør pande et par minutter, til de begynder at tage farve.
  2. Tag lidt mandler og dadler fra. Kør resten i en minihakker til en ensartet marcipanmasse.
  3. Rør æggehvide i marcipanmassen.
  4. Hak chokoladen sammen med de mandler og dadler, der blev taget fra, til en chokolademasse.
  5. Rul marcipanmassen sammen omkring chokolademassen og tryk den lidt spids.
  6. Bag kransekagestykket i ovnen ved 200 grader i ca. 8 min.
  7. Del kransekagen i 8 mindre stykker ved servering. 



Kalorier 85 kcal
Protein 3 g 14 %
Kulhydrat 6 g 31 %
Fedt 5 g 55 %
Kostfibre 1 g

Kalorieberegningen er på 1 kransekage.