'
Kalv på spyd og nem sommersalat
Foto: Maria Nørregaard | Kalv på spyd og nem sommersalat
ALT for damerne

Kalv på spyd og nem sommersalat

Kalv på spyd og nem sommersalat

Spydene kan fryses og kan derfor også bruges som aftensmad på dage, hvor det skal gå lidt stærkt. Kom de frosne spyd i en 180 grader varm ovn og få lækre spyd på 10-15 min.

Af Majbritt Louring Engell 21.sep.2013 Mad

1

53 g protein
530 kcal pr. portion
175 g kalvekød, f.eks. i strimler
3 træspyd
2 spsk olivenolie
1 knsp røget paprika (er meget stærkt)
salt og peber
1/2 dl skyr
3 dråber flydende sødemiddel
3 stænger bladselleri
5 ananaskirsebær eller 10 blåbær
en halv squash
1/4 æble eller 1/2 blomme
20 g valnød
2 spsk sesamfrø, hele, tørrede.

Sådan gør du:

1/ Bank kødstrimlerne flade. Rør olie, røget paprika, lidt salt og peber sammen i en skål.

Vend kødet i oliemarinaden. Sæt kødstykkerne på træspyd. Drys med salt og peber og vend dem i sesam. Sæt kødet på træpinde. Gril dem i olie på en grillpande eller på grillen. De skal have 2-3 min. på hver side. Eller steg dem i ovnen ved ca. 200 grader i 20-25 min. Vendes efter ca. 10 min.

2/ Bland skyr, salt og peber og smag til med flydende sødemiddel.

3/ Snit blegsellerien i tynde skiver. Del ananaskirsebærrene. Skræl evt. squashen og hak den og æblet.

4/ Bland skyrdressingen med bladselleri, ananaskirsebær, squash og æble. Pynt salaten med valnødder.

PRØV OGSÅ: Omelet med skinke og grøn salat

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter

Henter...