Ingredienser
Arbejdstid: 40 min.
Kogetid: 1½ time
Fryse-egnet
1 kalvebov (ca. 1 kg med ben)
2 spsk smør
1 spsk olie
2 hvidløgsfed (delte)
1 stilk rosmarin
1 porre (mindre stykker)
1 peberfrugt (gul eller rød, i strimler)
3 dl bouillon
salt og peber
2 laurbærblade
- Sautér kalveboven på begge sider i smør og olie i en gryde.
- Svits hvidløgsfed, rosmarin, porre og peberfrugtstrimler sammen med kødet.
- Hæld væden ved og krydr med salt og peber. Tilsæt laurbærblade.
- Lad boven simreunder låg, til den er mør – det varer ca. 1½ time.
- Vend den evt., når halvdelen af tiden er gået.
- Ved serveringen skæres boven ud i skiver eller mindre mundrette stykker, og grønsagssovsen hældes ved.