Kalveculotte med rødvinssauce
SPONSORERET indhold

Kalveculotte med rødvinssauce

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Står menuen på rødt kød har vi opskriften på en saftig og velsmagende kalveculotte med angivet stegetid. Hertil serverer vi en lækker rødvinssauce.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Jes Buusmann
02. mar. 2017 | Opskrift | Hendes Verden
Kalveculotte med rødvinssauce til 10 personer

Ingredienser

Kalveculotte med rødvinssauce 

1½-2 kg små vaskede kartofler
4 spsk. olivenolie
2 spsk. tørret oregano
2 spsk. flagesalt

Desuden:
3 kalveculotter a ca. 1 kg
2 spsk. timianblade
3 spsk. salt
peber

Rødvinssauce:
1 stort løg
50 g smør
4 dl rødvin
5 dl kalve- eller oksefond (hjemmelavet el. fra en god slagter)
2 spsk. hvedemel
2½ dl piskefløde
evt. saucekulør
salt, peber

Sådan laver du kalveculotte med rødvinssauce


1. Klargør de vaskede små kartofler. Halver dem, vend dem i olivenolie, og drys med tørret oregano og salt. Bag kartoflerne ca. 50 min. ved 200 gr.


2. Snit fedtkanten på culotterne, og krydr kødet med timian, salt og peber. Læg stegene på en rist over en bradepande. Stil dem i ovnen ved 225 gr., og brun dem ca. 15 min. skru ned til 160 gr., og steg dem ca. yderligere 40 min. Brug gerne et stegetermometer, stegen skal vise 58-60 gr. i midten af kødet. Lad kødet trække indpakket i alufolie ca. 20 min. Skær kødet i skiver på tværs af kødfibrene.

 

3. Skær løget i små tern, og svits dem i smørret i en gryde. Tilsæt rødvin og fond, og kog saucen ca. 15 min. udrør melet i fløden, og rør det i. Kog saucen igennem 5 min. under omrøring, og tilsæt evt. lidt saucekulør. smag til med salt og peber.