Kalvefrikassé
SPONSORERET indhold

Kalvefrikassé

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn dansk sommermad - kalvefrikassé med nye danske kartofler.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
03. maj. 2013 | Opskrift | Hjemmet
6 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Kogetid: ca. 1 time
Fryse-egnet
1 kg kalvekød (tern af hals eller bov)
1 liter bouillon eller vand og 250 g blandede suppeurter (f.eks. løg og selleri)
2 laurbærblade
50 g smør
1 dl hvedemel
6-8 tynde porrer (ringe)
500 g nye gulerødder (små stykker)
250 g fine grønne ærter
Tilbehør:
Kogte pillekartofler
Drys:
Bredbladet persille (hakket)

  1. Kog kødet i bouillonen eller i vandet sammen med suppeurterne. Tilsæt laurbærblade, og kog kødet ved svag varme under låg i ca. 1 time, til det er mørt.
  2. Si suppeurterne fra, og lav nu sovsen af kogelagen. Smelt smørret i en gryde og rør melet i, til det er opsuget. Tilsæt gradvist kogelagen fra kødet, mens der piskes, og lad sovsen småkoge i ca. 5. min.
  3. Hold kødet varmt i sovsen. Tilsæt nu gulerødderne og porrerne og kog stuvningen i ca. 5 min. Kom ærterne i de sidste 2 min.
  4. Smag retten til med salt og peber. Anret den med kogte kartofler, drys med persille og servér.