Kalvemedaljoner med råstegte kartofler
SPONSORERET indhold

Kalvemedaljoner med råstegte kartofler

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Mørt kalvekød med grønsager og cremet sovs.

Af: Katrine Klinken Foto: Thomas Hergaard
07. mar. 2013 | Opskrift | Hjemmet
4 personer

Ingredienser

Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: 30 min.
Ikke fryse-egnet
4-8 kalvemedaljoner (ca. 600-800 g)
2 spsk smør
2 spsk olivenolie
50 g tørrede svampe (udblødt i vand ca. 30 min.)
200 g creme fraiche 38 %
2 tsk dijonsennep
salt og friskkværnet peber
750 g kartofler (tynde skiver)
ca. 1 dl olivenolie (til stegning)
1 løg (både)
1 spsk smør
2 bakker babyspinat
Pynt:
bredbladet persille

  1. Medaljoner:
    Varm smør og olie på en pande, til det er gyldent, og brun kødet ved god varme på begge sider. Steg videre ved lav varme i 4-5 min. på hver side.
  2. Svampesovs:
    Varm svampene med cremefraiche, smag til med sennep, salt og peber.
  3. Råstegte kartofler:
    Steg kartoffelskiverne i olie på en slip let-pande i 6-7 min. på hver side, til de er møre. Lad dem dryppe af og drys med salt.
  4. Spinat:
    Steg løgbådene klare i smør og krydr med salt og peber. Tilsæt spinat og lad den stege med i ca. 1 minut.
  5. Anret medaljonerne med svampesovs, spinat og råstegte kartofler. Pynt med persille og servér.