Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Stege/kogetid: ca. 45 min.
Kødet er fryse-egnet
1 kalvetyndsteg eller -tyksteg (ca. 750 g)
1 spsk smør og 1 spsk olivenolie
salt og friskkværnet peber
500 g løg (både)
Kartoffel-rösti:
750 g kartofler (skrællede, groftrevne)
ca. 1 dl olivenolie til stegning
Senneps-cremesovs:
2-3 spsk dijonsennep
200 g cremefraiche 38 %
2 tsk friske timianblade
Tilbehør: vårsalat
- Stegen: Dup kødet tørt. Rids fedtet i tern. Brun kødet på alle sider i smør og olie på en pande. Krydr med salt og peber. Læg stegen i et ovnfast fad, stil det i midten af ovnen og tænd på 150 grader.
- Steg ca. 45 min. Sæt et stegetermometer i midten af stegen og steg, til kødet er ca. 60 grader. Lad stegen hvile i ca. 15 min. Skær tynde skiver på tværs af kødfibrene.
- Bag samtidigt løgene i et tildækket fad, og krydr med salt og peber.
- Rösti: Bland revne kartofler med salt og peber. Varm olien på en slip let-pande og fordel kartoflerne på panden. Steg ca. 12-15 min. ved svag varme. Vend röstien og steg den ca. 12-15 min. på den anden side.
- Sovs: Varm forsigtigt sennep og cremefraiche med timian op til kogepunktet og smag til med salt og peber
- Anret kødet med bagte løg, salat og sennepssovs og servér