Kammerjunkere
SPONSORERET indhold

Hjemmebagte kammerjunkere

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Findes der noget bedre end iskold koldskål på en varm dag? Selvfølgelig med knasende sprøde kammerjunkere på toppen. Her får du opskriften på hjemmebagte kammerjunkere - for du kan faktisk sagtens selv bage den sprøde topping til din koldskål.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
10. apr. 2019 | Opskrift | Hjemmet
Ca. 80 kammerjunkere

Ingredienser

Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: 18 min.
Ikke fryse-egnet
(ca. 80 stk.)
250 g hvedemel
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk bagepulver
100 g smør
50 g sukker
50 g farin
1 ½ dl fløde eller mælk

Sådan bager du kammerjunkere

  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Bland mel, kardemomme og bagepulver og hak det kolde smør i – det gøres nemt i en foodprocessor.
  3. Tilsæt sukker og farin og saml hurtigt dejen med fløde eller mælk. Del dejen i 4 portioner og tril dem til pølser.
  4. Del hver pølse i 20 stykker og tril dem til kugler.
  5. Læg dem på bageplader med bagepapir og bag dem ca. 8 min.
  6. Tag kagerne ud og skru ovnen ned til 175 grader.
  7. Del kagerne i halve med en gaffel (eller en kniv) og læg dem på bagepladerne med den flade ende opad.
  8. Bag dem 8-10 min. og lad dem afkøle på en rist. Opbevar dem i en kagedåse.

    SE OGSÅ: Koldskål: Sådan laver du hjemmelavet kærnemælkskoldskål

Anbefalet til dig