Ingredienser
50 g gær
2½ dl lunken skummet- eller minimælk
2 æg
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
2 spsk. olie
250 g grahamsspeltmel
250 g hvedemel
Fyld:
2 spsk. olie
1 spsk. skummet- eller minimælk
3 spsk. brun farin
3 spsk. sukker
2 spsk. stødt kanel
1 sammenpisket æg til pensling
Pynt: glasur rørt af 3 dl flormelis og 2 spsk. vand
- Rør gæren ud i lunken mælk. Rør æg, sukker og salt i. Kom olie og de to slags mel i. Ælt dejen sammen.
- Stil dejen til hævning et lunt sted tildækket i ca. 40 min.
- Rør olie, mælk, farin, sukker og kanel sammen. Del dejen i 2 stykker, og rul dem til 20 x 24 cm rektangler. Smør halvdelen af fyldet på hver, rul dem sammen til roulader, og skær dem i 2 cm’s skiver. Læg skiverne på bagepapir på en bageplade, og lad dem efterhæve 15 min. Pensl med sammenpisket æg.
- Bag sneglene på midterste ovnribbe i ca. 15 min. ved 200 gr.
- Pynt dem med glasur, mens de stadig er lune.